Blog

 • Kiegészítők melegburkolatokhoz – mi kerüljön a padló alá?
  2022. NOVEMBER 22.

  Kiegészítők melegburkolatokhoz – mi kerüljön a padló alá?


  Otthonunk helyiségeinek burkolásához az előkészületek nem csak abból állnak, hogy megvásároljuk a kiszemelt burkolatot, gondolnunk kell azokra a termékekre is, amiket nem látunk, mert a padló alá kerülnek. Ezek mégis kiemelkedő fontosságúak, hiszen a felhasznált alapanyagokon és a helyes burkoláson múlik, hogy padlónk sokáig megőrizze hibátlan állapotát és élvezhessük a lépéskomfortot a talpunk alatt.

  Mit tegyünk a klikkes, azaz úsztatott padlók alá?

  Az úsztatott padlók csoportjába tartoznak a laminált padlók, a faparketták, a vinyl burkolatok, amiket a speciális klikkes rendszernek köszönhetően könnyedén burkolhatunk akár mi magunk is. A padlónk biztonsága és a kellemes járásérzetünk érdekében ezek alá azonban alpadlót kell helyeznünk. A megfelelő termék kiválasztásánál azt mindenképp vegyük figyelembe, hogy a laminált és a vinyl padlók esetében különböző sűrűségű alpadlóra van szükség. 

  Az ISOCAL alpadló praktikus és tökéletes választás, hiszen egyben tartalmazza a párafékező fóliát és az alpadlót, így csak egy terméket kell a padló alá, a betonra helyeznünk.


  Tippek ISOCAL alpadló lerakásához: 

  • az Isocal termékeknél nem kell ráhagyással számolnunk, ugyanannyi alpadlóval számoljunk, mint amekkora a helyiség mérete, amit burkolni szeretnénk 

  • a termék szélén található ragasztócsíkkal könnyedén egymáshoz fixálhatjuk a lapokat, így elkerülhetjük azok szétcsúszását 

  • bátran helyezhetjük padlófűtésre is


  Tekintsd meg padlókínálatunkat online, az alpadlóval kapcsolatban pedig érdeklődj telefonon vagy személyesen üzleteinkben!

  Megnézem a webshop kínálatot!

  Egyéb megoldások

  Olyan padlók közül is választhatunk, amelyek alá nem kell alpadlót helyezni, mivel ugyanezt a funkciót egy már a burkolatra rákasírozott parafa réteg látja el. Ebben az esetben viszont szükséges párafékező fóliát is alkalmazni a burkolás során, amire ne felejtsünk el ráhagyást számolni, mert átlapolva kell a betonra helyezni.


  Harmadik lehetőségként a laminált padlóra kérhetünk egy Silent Comfort Tec alréteget is, amely öntapadós felületet jelent a padló hátoldalánEnnek köszönhetően a padló könnyedén hozzátapad a betonhoz, és akár 60%-kal alacsonyabb zajszintet eredményezhet.

  Kiegészítő a padló felett

  Nemcsak a láthatatlan kiegészítők tartoznak hozzá a burkoláshoz, a szemmel látható és a szoba hangulatához jelentősen hozzájáruló szegőlécek fontossága sem elhanyagolható. A padló és a fal közötti dilatációs hézag eltakarásában játszanak szerepet, amelyek a tökéletes harmónia érdekében a padlóval szinte teljesen megegyező színhasonló, vagy fehér színben is kaphatók. A burkolás a színhasonló szegfőkhöz tartozó elemekkel lesz teljes, amelyek a sarkakat takarva nemcsak óvják a padlót és a szegélyt, hanem az esztétikus látványhoz is hozzájárulnak. A fehér szegő előnye, hogy többféle méretben és formában is kapható.

  TIPP: Praktikus rögzítő klipszeket felfúrni a falra egymástól 50 cm távolságban és ezekre ráakasztani a szegőlécet. Ez a megoldás a ragasztásnál vagy a szöggel történő rögzítésnél sokkal esztétikusabb és egyszerűbb, festésnél pedig kifejezetten célszerű, hiszen csak leemeljük a szegőt a klipszről, majd a festés után visszahelyezzük a helyére. Hidegburkolatokhoz is nyugodtan használhatjuk, a végeredmény esztétikus és egységes lesz. 

  A szegőlécek mellett a burkolatváltók is fontos kiegészítői a burkolásnak, amelyek egyrészt kiegyenlítik a két burkolat között a magasságbeli szintkülönbségeket, másrészt esztétikus átmenetet biztosít két hasonló, vagy akár teljesen különböző típusú padló között. Az Egger padlókhoz színhasonló burkolatváltók is kaphatók, így biztosan nem törik meg a harmónia otthonunkban!

  Szeretnél többet megtudni a kiegészítőkről? Nézd meg videónkat!

  Az IBDesign minden melegburkolathoz kínál megoldást, ha nem tudod melyik lenne számodra a megfelelő kérd kollégáink segítségét! Foglalj időpontot személyes tanácsadásra, hol minden kérdésedre választ kaphatsz és segítünk a választásban.


   Időpontot foglalok személyes tanácsadásra

  Hozzászólás (0)

  Vélemény: