Blog

  • Hozzuk be a természetet otthonunkba valódi faparkettával
    2023. JANUÁR 14.

    Hozzuk be a természetet otthonunkba valódi faparkettával

    A faparketta nemcsak egy egyszerű burkolat: az egyik legnemesebb faanyag, amely természetközeli hangulatot varázsol és a melegség érzésével tölti meg otthonunkat.

    A faparketta nemcsak egy egyszerű burkolat: az egyik legnemesebb faanyag, amely természetközeli hangulatot varázsol és a melegség érzésével tölti meg otthonunkat. A hatalmas választékban elérhető termékekkel rendkívül változatos stílust és megjelenést adhatunk a helyiségeknek, és igazi luxus élményben lehet részünk.

    Miért jó választás a faparketta?

    A faparketta népszerűsége töretlen, nem véletlenül: valódi fából készül, barátságos környezetet teremt otthonunkban, rendkívül tartós és környezetbarát. Elkészítéséhez elsősorban keményfát használnak, leggyakrabban tölgyet vagy bükköt, de más fajtákból is lenyűgöző burkolatok készülnek. Az IBDesign kínálatában megtalálható HARO faparketták elkészítéséhez a gyártó fenntartható és megújuló erdőgazdálkodásból származó fát használ, a kész termékek pedig rendelkeznek Blue Angel tanúsítvánnyal és A+ besorolással.  Annak érdekében, hogy a fogyasztót teljes átláthatóságban tájékoztassák az építési vagy dekorációs termékek illékony szennyezőanyag-kibocsátásának mértékéről, a gyártó köteles erre vonatkozó információkat elhelyezni a címkén. Ez az építési termékek címkézése.

    Mit jelent a Blue Angel tanúsítvány?

    Ez a környezetbarát címke a világon elsőként minősítette azokat a környezetet kímélő termékeket és szolgáltatásokat, amelyek előállítása, illetve összetevői garantálják a természeti erőforrások védelmét, valamint kiemelt figyelmet szentelnek az egészség megőrzésének.

    Exkluzív választék

    Vedd körbe magad a legnemesebb faanyaggal és élvezd a luxust, amelyet a parketta manufakúra exkluzív választéka kínál. Az egyéni, kézzel nemesített prémium padlókkal megvalósíthatjuk álomotthonunkat, a rengeteg típus, szín és mintának köszönhetően minden lakberendezési stílushoz tökéletes illeszkedik. Kaphatóak olajos vagy lakkos, illetve egy speciális HARO által kifejlesztett NaturaDur kezeléssel, ami a lakk és az olaj kombinációja. A modern technológiának köszönhetően ma már nemcsak a nappaliban vagy a hálószobában élvezhetjük a parkettából áradó melegség érzését és esztétikus látványát, a konyhában és akár a fürdőszobában is nagyszerű alternatívája lehet a megszokott csempeburkolatnak.

    Akár 300 éves tölgyből készült parkettát is választhatunk, mint az Altholz burkolat, amely éppoly történelmi jelentőséggel bír, mint amennyire környezetbarát.

    Hogyan érvényesülnek a valódi faparketta remek tulajdonságai egy családi házban? Nézze meg videónkat, amiben bepillantást nyerhet egy család otthonába.

    A valódi faparketta előnyei

    • 100%-ban természetes alapanyagokból készülő melegburkolat
    • maximális lépéskomfort, alacsony lépészaj
    • antisztatikus, és antiallergén, könnyen és egyszerűen tisztántartható
    • a klick rendszernek köszönhetően egyszerű a lerakása
    • "úsztatva" kerül burkolásra, nincs leragasztva az aljzathoz, ezért esetleges sérülés esetén is egyszerűen cserélhető egy-egy panel
    • lerakás után azonnal használható
    • padlófűtés esetén is alkalmazható
    • többször felújítható, az olajozott padló kisebb felületi sérülései könnyen javíthatók
    • akár 30 év garancia

    A HARO által tervezett faparketták a régebbi típusú tömörfaparketta helyett már modern, két vagy három réteggel rendelkező kész parketták, amelyek nem igényelnek utólagos kezelést. A rétegelt szerkezetnek köszönhetően a padló kisebb mértékben reagál a hőmérséklet/ páratartalom változásokra, azaz biztosítja a méret stabilitását és kisebb a nyersanyagszükséglete is, így környezetkímélőbb. Az erős felső réteg, a középső réteg és az alsó hordozóréteg komplex szerkezete fokozza a stabilitást és ez teszi lehetővé a klikkes rendszerrel történő lerakást is.

    A három rétegű faparketták szerkezete:

    1. Nemesfa járóréteg, kb. 2,5- 3,5 mm vastag, gondosan kiválasztott és kiszárított faanyagokból

    2. Középső réteg fenyő tömörfa pálcákból egyenletes nedvességgel a legnagyobb mértékű

    alaktartás érdekében

    3. Visszahúzó furnérlemez tűlevelű fából a fokozott stabilitás érdekében

    4. Opció: Szigetelőréteg lazán vagy szorosan kasírozva

    (Silent Pro, Silent CT)

    Megnéznéd faparketta kínálatunkat? Látogass el bemutatótermünkbe, ahol személyesen tekintheted meg változatos, lenyűgöző mintájú és stílusú burkolatainkat. Sőt! Időpontot is foglalhatsz személyes tanácsadásra!

    Hozzászólás (0)

    Vélemény: